ETS İstatistikleri


Merhabalar,

Hepinizin bildiği gibi yeni bölüm Antik Miras gelmeden önce şanslı oyuncular yeni içeriği Avrupa Test Serverında (ETS) tecrübe etme imkanı buldu.

800 kişi ücretsiz olarak yapılan kayıt sonrasında rastgele olarak seçildi.

ETS’in iki hedefi vardı:
  • Sizlerin yeni içeriği keşfetmenize imkan
  • gPotato ekibi tarafından tespit edilmemiş bugları yakalamak
ETS’in hedefine ulaştığını söyleyebiliriz. ETS’ında banlanan tek oyuncunun TR serverından bir oyuncu olması ise ETS de var olduğumuzun bir kanıtı.

Şimdi sizlere ETS ile alakalı bazı grafikler göstermek istiyoruz.

 

Analiz

Gördüğünüz gibi bildirilen buglardan üçte biri düzeltildi. Şuan %18’i yapımcımız tarafından test ediliyor (Allah’a emanet :P) Diğer rapor edilen %18 ise bug olmayıp oyun mekanizmasının yanlış anlaşılmasından kaynaklanmaktadır.

Yeni bir bölüm öncesinde önemli olan yakalayabildiğin kadar bugı yakalamaktır. Bu oyuncuların yani sizlerin desteği ile bu sefer çok daha kolay oldu.

Özellikle İtalyan ve Fransız oyuncular oldukça aktifti. Yardımcı olan tüm oyunculara teşekkürler.

Az sayıda oyuncunun bağlanmış olduğunu farkedeceksiniz. Maksimum bağlı oyuncu sayısı 112. Tabi ki herkesin tüm gününü test serverında geçirmesini beklemiyorduk, o yüzden elde ettiğimiz bu sayı tatmin edici.


Daha fazla istatistik

Aşağıdaki grafik ETS’ye ait oranları gösteriyor. ETS’nin hayatının sadece 10 gün sürdüğünü ve bu yüzden bu oranların kullanıldığını hatırlatalım. Bu sayede en düşük seviyeden en yüksek seviyelere kadar oyuncular geri bildirim yapma şansı bulmuşlardır

Tecrübe
Ganimet
Lak
2.000%
300%
500%

 
İlk adım katılan oyunculara hızlı seviye almada yardımcı oldu. İkinci aşamada bu oranlar birazcık daha yükseltildi. 2 GM oyunculara mısır çarşısında ihtiyaçları olan tüm eşyaları sağladı; Enerji Tasarrufçusu, Kutsanmış Su ve bir çok eşya… (Bizim uyanık Türk oyunculardan biri çarşıda GM’ler tarafından çok ucuza satılan eşyaların hepsini tekrar tekrar satın alıp tekel olmaya çalışması nedeniyle banlanmıştır.) Asıl amaç yeni içeriği mümkün olduğunca çabuk göz gezdirebilmekti.

Tecrübe
Ganimet
Lak
10.000%
3.000%
1.500%


Peki toplamda kaç oyuncu elde ettik? İşte sayılar:

Kademeler
Karakter Sayısı
Kademe I
246
Kademe II
59
Kademe III
61
Kademe IV
31
Kademe V
40
Kademe VI
53
Kademe VII - 1
32
Kademe VII - 2
47
Kademe VII - 3
37


Bu tabloya gore 600 den fazla karakter oluşturuldu. Irk paylaşımı oldukça normaldi böylece her ırka ait geri dönüşümler alabildik.

Birçok oyuncunun ETS’e katılmak istediğini biliyoruz. Ancak seçimler rastgele olarak kayıt yaptıran oyuncular arasından yapılmıştır.

Son olarak, bu bilgileri arkadaşlarınızla paylaşmaktan çekinmeyin.

Yeniden ETS’e katılan katılmayan herkese teşekkürler!

Hüsamettin



2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Selamlar ben ets'de banlanan o oyuncuyum pişman değilim elimde 10000 cin ulrsi olsun tekrardan hepsini mısır çarşısında basarım :D Çiftlik bugunuda ben bildirmiştim valla kınadım hüsamettin bu korelileri tamamiyle test yapıyodum ben ^^,

    ReplyDelete